Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta sałatka, doskonała do grillowanych mięs. Przygotowanie jej nie zajmie nam dużo czasu, gościom będzie smakowała.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i zalewamy wodą. Lekko solimy, gotujemy 20 minut licząc od zagotowania wody. Odcedzamy, odkładamy z powrotem do garnka, w którym się gotowały, przykrywamy pokrywką, na nią kładziemy ściereczkę i odstawiamy do wystudzenia.
Pozostałe warzywa kroimy w drobną kostkę.
W dużej misce mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżony czosnek oraz po pół łyżeczki soli i pieprzu.
Przestudzone ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w nieco grubszą kostkę. Wszystkie rozdrobnione warzywa i odcedzony groszek przekładamy do miski z sosem. Mieszamy całość. Tak przygotowaną sałatkę odkładamy do lodówki do schłodzenia.
Sałatka ziemniaczana do grillowanych mięs gotowa!