Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna i pyszna
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8466
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 539
Składniki
Ziemniaki ugotować, wystudzić, pokroić na kawałki.
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni, wystudzić.
Uprażone pestki dyni, natkę pietruszki i czosnek zblendować, podlewając kilkoma łyżkami oleju, w którym marynowane były pomidory. Doprawić sos solą i pieprzem.
Szczypiorek drobno posiekać, pomidory pokroić na kawałki, dodać do ziemniaków. Sałatkę polać sosem, wymieszać, schłodzić w lodówce.