Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszną sałatkę ziemniaczaną ze szparagami. Taka sałatka idealnie nadaje się na lekki obiad lub na grilla. Polecam przygotować, bo jest bardzo smaczna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4475
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4475
Składniki
Ziemniaki gotuję w mundurkach, ugotowane odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Ze szparagów odłamuję zdrewniałą końcówkę i kroję na mniejsze kawałki, główki szparagów odkładam osobno, dodam je pod koniec do gotowania. Do wody w której gotuję szparagi, dodaję dużą szczyptę soli i dużą szczyptę cukru. Do gotującej się wody wkładam szparagi i od momentu ponownego zagotowania, gotuję około 4 minut, następnie dodaję główki szparagów i jeszcze gotuję około 2 minut. Odcedzam i odstawiam do wystudzenia.
Ugotowane i wystudzone ziemniaki obieram i kroję w półplasterki. Rzodkiewki również kroję w półplasterki. Szczypiorek i natkę pietruszki drobno kroję. Dodaję do sałatki szparagi, roszponkę i przygotowuję sos. Do oliwy dodaję sok z cytryny, musztardę i doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie mieszam i dodaję do sałatki. Sałatkę dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa