Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej, w latach 70 -tych i 80 -tych bardzo popularna sałatka na świątecznym stole, wręcz obowiązkowa. Nie bardzo wiemy dlaczego śledź jest po japońsku, ale wiemy na pewno, że jest bardzo smaczny. Polecamy go w naszej wersji z jajkami przepiórczymi.
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 851
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6961
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 438
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1609
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3284
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 851
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 6961
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 438
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziw...
Odsłon: 1609
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3284
Składniki
Cebulę, papryki i jabłko ze skórką kroimy w drobną kostkę. Groszek osaczamy z płynu. Jajka gotujemy na twardo (4 minuty licząc od zagotowania), obieramy i kroimy na połówki. Śledzia kroimy w nieco grubszą kostkę.
Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy do nich majonez i olej , w którym były filety śledziowe, sól oraz pieprz. Mieszamy. Wykładamy na salaterkę. Na tak przygotowanych warzywach układamy kawałki śledzi i połówki jajek przepiórczych. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Śledź po japońsku gotowy!