Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej, w latach 70 -tych i 80 -tych bardzo popularna sałatka na świątecznym stole, wręcz obowiązkowa. Nie bardzo wiemy dlaczego śledź jest po japońsku, ale wiemy na pewno, że jest bardzo smaczny. Polecamy go w naszej wersji z jajkami przepiórczymi.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2978
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 454
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2540
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2978
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 454
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2540
Składniki
Cebulę, papryki i jabłko ze skórką kroimy w drobną kostkę. Groszek osaczamy z płynu. Jajka gotujemy na twardo (4 minuty licząc od zagotowania), obieramy i kroimy na połówki. Śledzia kroimy w nieco grubszą kostkę.
Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy do nich majonez i olej , w którym były filety śledziowe, sól oraz pieprz. Mieszamy. Wykładamy na salaterkę. Na tak przygotowanych warzywach układamy kawałki śledzi i połówki jajek przepiórczych. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Śledź po japońsku gotowy!