Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej, w latach 70 -tych i 80 -tych bardzo popularna sałatka na świątecznym stole, wręcz obowiązkowa. Nie bardzo wiemy dlaczego śledź jest po japońsku, ale wiemy na pewno, że jest bardzo smaczny. Polecamy go w naszej wersji z jajkami przepiórczymi.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5793
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154771
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Cebulę, papryki i jabłko ze skórką kroimy w drobną kostkę. Groszek osaczamy z płynu. Jajka gotujemy na twardo (4 minuty licząc od zagotowania), obieramy i kroimy na połówki. Śledzia kroimy w nieco grubszą kostkę.
Warzywa przekładamy do miski. Dodajemy do nich majonez i olej , w którym były filety śledziowe, sól oraz pieprz. Mieszamy. Wykładamy na salaterkę. Na tak przygotowanych warzywach układamy kawałki śledzi i połówki jajek przepiórczych. Całość posypujemy szczypiorkiem.
Śledź po japońsku gotowy!