Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8644
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 66
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4191
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8644
Składniki
Filety śledziowe zalałem zimną wodą ( śledzie muszą być przykryte ), odstawiłem na pół godziny. Przełożyłem na sito i odsączyłem, delikatnie osuszyłem ręcznikiem papierowym. Następnie posiekałem w drobną kostkę. Cebulę po obraniu i ugotowane na twardo jajka również posiekałem na drobną kostkę. Dodałem do śledzi, wymieszałem. Wlałem oliwę i ocet, dodałem cukier. Jeszcze raz dokładnie wymieszałem.