Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na śledzie pochodzi z opakowania po przyprawie curry, która była dołączona do opakowania śledzi. Z połowy paczki zrobiłam mężulkowi tradycyjnie śledzie w śmietanie, a z reszty postanowiłam zrobić tę oto sałatkę.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 257
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3095
Polecam.
Odsłon: 1890
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 257
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3095
Polecam.
Odsłon: 1890
Składniki
Filety moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę, a następnie przelewamy ją wrzącą wodą na sitku i odstawiamy do ostygnięcia. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy je przez około 5 minut. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem i curry.
Do sosu dodajemy sok z cytryny oraz cukier i dokładnie jeszcze raz wszystko mieszamy. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do nich odsączone rodzynki, cebulę oraz sos curry.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny . Smacznego !!!