Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na śledzie pochodzi z opakowania po przyprawie curry, która była dołączona do opakowania śledzi. Z połowy paczki zrobiłam mężulkowi tradycyjnie śledzie w śmietanie, a z reszty postanowiłam zrobić tę oto sałatkę.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1669
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1669
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 552
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Składniki
Filety moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę, a następnie przelewamy ją wrzącą wodą na sitku i odstawiamy do ostygnięcia. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy je przez około 5 minut. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem i curry.
Do sosu dodajemy sok z cytryny oraz cukier i dokładnie jeszcze raz wszystko mieszamy. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do nich odsączone rodzynki, cebulę oraz sos curry.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny . Smacznego !!!