Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na śledzie pochodzi z opakowania po przyprawie curry, która była dołączona do opakowania śledzi. Z połowy paczki zrobiłam mężulkowi tradycyjnie śledzie w śmietanie, a z reszty postanowiłam zrobić tę oto sałatkę.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7641
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2783
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7641
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2783
Składniki
Filety moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę. Cebulę obieramy, drobno kroimy w kostkę, a następnie przelewamy ją wrzącą wodą na sitku i odstawiamy do ostygnięcia. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy je przez około 5 minut. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem i curry.
Do sosu dodajemy sok z cytryny oraz cukier i dokładnie jeszcze raz wszystko mieszamy. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do nich odsączone rodzynki, cebulę oraz sos curry.
Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny . Smacznego !!!