Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna forma podania śledzi na świątecznym stole
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Filety śledziowe odmaczałam w wodzie parę godzin- lubię mniej słone. Potem pokrojone w naczyniu przełożyłam je cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem. Po paru godzinach już są dobre.
Na talerzu ułożyłam warstwę śledzi. Na to ułożyłam warstwę startych na grubym oczku ugotowanych ziemniaków, pokrojonego w półplasterki pora, potem starta marchew i starte jaja. Zrobiłam sos z majonezu, musztardy i śmietany doprawiony pieprzem. Polałam całość.
Smacznego :)