Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna forma podania śledzi na świątecznym stole
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 747
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 747
Składniki
Filety śledziowe odmaczałam w wodzie parę godzin- lubię mniej słone. Potem pokrojone w naczyniu przełożyłam je cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem. Po paru godzinach już są dobre.
Na talerzu ułożyłam warstwę śledzi. Na to ułożyłam warstwę startych na grubym oczku ugotowanych ziemniaków, pokrojonego w półplasterki pora, potem starta marchew i starte jaja. Zrobiłam sos z majonezu, musztardy i śmietany doprawiony pieprzem. Polałam całość.
Smacznego :)