Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna forma podania śledzi na świątecznym stole
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 305
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1650
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 305
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1650
Składniki
Filety śledziowe odmaczałam w wodzie parę godzin- lubię mniej słone. Potem pokrojone w naczyniu przełożyłam je cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem. Po paru godzinach już są dobre.
Na talerzu ułożyłam warstwę śledzi. Na to ułożyłam warstwę startych na grubym oczku ugotowanych ziemniaków, pokrojonego w półplasterki pora, potem starta marchew i starte jaja. Zrobiłam sos z majonezu, musztardy i śmietany doprawiony pieprzem. Polałam całość.
Smacznego :)