Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna mizeria w nowej odsłonie w słodko-kwaśnym sosie jogurtowo-majonezowym
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
1. Ogórki umyć, obrać, poszatkować na plasterki, dodać sól i umieścić na durszlaku by oddały nadmiar wody przez ok. 15 min. 2. Cebulę pokroić w drobną kostkę dodać do ogórków i wymieszać. 3 Połączyć razem jogurt, majonez, sok z cytryny, pieprz, musztardę, cukier. Wymieszać dokładnie. W razie uznania można delikatnie dosolić. 4. Do odsączonych ogórków dodać sos wymieszać, posypać koperkiem i odstawić do przegryzienia smaków na ok. 10-15 min. SMACZNIE POLECAM!