Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10820
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3482
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2534
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10820
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3482
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2534
Składniki
Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
W międzyczasie gotujemy jajka na twardo, po czym obieramy ze skorupek.
Wystudzone jajka, grzyby i ogórki drobno siekamy (możemy je również zmielić przy pomocy maszynki do mięsa, wtedy nasz sos będzie miał lepszą konsystencję).
Całość doprawiamy majonezem, śmietaną i pieprzem. Ważne, żeby przed dodaniem soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę. Smacznego ;)