Do góry

Sałatki Przepis na:

Sos tatarski

Sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 358 Ocena: 3865

Dodano:

Odsłon: 2965

Nie tylko na Wielkanoc ;)

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 duże ogórki kiszone
  • pół małego słoiczka pieczarek marynowanych (słoiczek 280 ml)
  • 8 surowych pieczarek
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • Pieprz
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

  2. W międzyczasie gotujemy jajka na twardo, po czym obieramy ze skorupek.

  3. Wystudzone jajka, grzyby i ogórki drobno siekamy (możemy je również zmielić przy pomocy maszynki do mięsa, wtedy nasz sos będzie miał lepszą konsystencję).

  4. Całość doprawiamy majonezem, śmietaną i pieprzem. Ważne, żeby przed dodaniem soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń