Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i przepyszna surówka, która idealnie nadaje się jako dodatek do różnego rodzaju potraw obiadowych.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12646
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 800
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12646
Składniki
Kapusty, pekińską i białą, szatkujemy. Białą część pora kroimy w półplasterki. Natkę pietruszki siekamy (obcjonalnie można zamiast natki pietruszki dodać koperku). Ogórki kiszone, jabłko i cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Do dużej miski przekładamy poszatkowane kapusty, por, natkę pietruszki lub koper i mieszamy. Majonez przekładamy do osobnej miseczki i dodajemy sok z cytryny, cebulę, jabłko, ogórki konserwowe, sól, pieprz i mieszamy. Sosem zalewamy poszatkowane warzywa w misce, dokładnie mieszamy i podajemy z ulubionymi dodatkami.