Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzona surówka może stać w lodówce przez cały tydzień i każdego dnia smakuje coraz lepiej. To świetny przepis dla pracujących pań , które zwykle śpieszą się każdego dnia przy gotowaniu obiadów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9115
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i drobno zszatkować do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Posypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut,
W tym czasie przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać vegetę, sól, musztardę i cukier. Zestawić z ognia i dodać 1 szklankę oleju . Polecam olej z pestek winogron. Wymieszać i oodstawić na godzinę od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do szklanych, zakręcanych słoików i ustawić w lodówce. Surówka jest pyszna i smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale do kanapek . Można ją zabierać do pracy w małych pojemnikach.