Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzona surówka może stać w lodówce przez cały tydzień i każdego dnia smakuje coraz lepiej. To świetny przepis dla pracujących pań , które zwykle śpieszą się każdego dnia przy gotowaniu obiadów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24004
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16867
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24004
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i drobno zszatkować do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Posypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut,
W tym czasie przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać vegetę, sól, musztardę i cukier. Zestawić z ognia i dodać 1 szklankę oleju . Polecam olej z pestek winogron. Wymieszać i oodstawić na godzinę od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do szklanych, zakręcanych słoików i ustawić w lodówce. Surówka jest pyszna i smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale do kanapek . Można ją zabierać do pracy w małych pojemnikach.