Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzona surówka może stać w lodówce przez cały tydzień i każdego dnia smakuje coraz lepiej. To świetny przepis dla pracujących pań , które zwykle śpieszą się każdego dnia przy gotowaniu obiadów.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i drobno zszatkować do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Posypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut,
W tym czasie przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać vegetę, sól, musztardę i cukier. Zestawić z ognia i dodać 1 szklankę oleju . Polecam olej z pestek winogron. Wymieszać i oodstawić na godzinę od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do szklanych, zakręcanych słoików i ustawić w lodówce. Surówka jest pyszna i smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale do kanapek . Można ją zabierać do pracy w małych pojemnikach.