Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzona surówka może stać w lodówce przez cały tydzień i każdego dnia smakuje coraz lepiej. To świetny przepis dla pracujących pań , które zwykle śpieszą się każdego dnia przy gotowaniu obiadów.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i drobno zszatkować do miski. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Posypać cukrem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut,
W tym czasie przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać vegetę, sól, musztardę i cukier. Zestawić z ognia i dodać 1 szklankę oleju . Polecam olej z pestek winogron. Wymieszać i oodstawić na godzinę od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do szklanych, zakręcanych słoików i ustawić w lodówce. Surówka jest pyszna i smakuje nie tylko jako dodatek do obiadu ale do kanapek . Można ją zabierać do pracy w małych pojemnikach.