Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka nadmorska bazuje na kapuście pekińskiej i jajkach, a jej sos z dodatkiem sosu sojowego, musztardy i soku z cytryny dodaje jej delikatnego orzeźwienia i słodyczy. Pasuje do wielu dań na ciepło, a także samodzielnie jako śniadanie czy kolację.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2482
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1832
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28518
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 244
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2482
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1832
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3536
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28518
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Kapustę pekińską poszatkuj w paski, dosyć cienko. Przełóż do dużej miski. Pomidorki koktajlowe przetnij na pół, a szynkę konserwową pokrój w cienkie paski. Cebulę posiekaj w piórka. Wszystkie składniki dodaj do kapusty, wraz z wcześniej przygotowanymi jajkami.
Teraz zrób sos. Majonez wymieszaj z musztardą, sosem sojowym, solą i pieprzem. Na koniec wyciśnij odrobinę soku z cytryny. Całość ponownie wymieszaj i dodaj do surówki, łącząc z pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem posiekaj koperek i udekoruj sałatkę przed podaniem.