Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka nadmorska bazuje na kapuście pekińskiej i jajkach, a jej sos z dodatkiem sosu sojowego, musztardy i soku z cytryny dodaje jej delikatnego orzeźwienia i słodyczy. Pasuje do wielu dań na ciepło, a także samodzielnie jako śniadanie czy kolację.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 127
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1182
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 66
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 127
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1182
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 66
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Kapustę pekińską poszatkuj w paski, dosyć cienko. Przełóż do dużej miski. Pomidorki koktajlowe przetnij na pół, a szynkę konserwową pokrój w cienkie paski. Cebulę posiekaj w piórka. Wszystkie składniki dodaj do kapusty, wraz z wcześniej przygotowanymi jajkami.
Teraz zrób sos. Majonez wymieszaj z musztardą, sosem sojowym, solą i pieprzem. Na koniec wyciśnij odrobinę soku z cytryny. Całość ponownie wymieszaj i dodaj do surówki, łącząc z pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem posiekaj koperek i udekoruj sałatkę przed podaniem.