Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka nadmorska bazuje na kapuście pekińskiej i jajkach, a jej sos z dodatkiem sosu sojowego, musztardy i soku z cytryny dodaje jej delikatnego orzeźwienia i słodyczy. Pasuje do wielu dań na ciepło, a także samodzielnie jako śniadanie czy kolację.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 43
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 33
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 59
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 43
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 33
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Kiedy ostygną, obierz je, a następnie pokrój w drobną kostkę.
Kapustę pekińską poszatkuj w paski, dosyć cienko. Przełóż do dużej miski. Pomidorki koktajlowe przetnij na pół, a szynkę konserwową pokrój w cienkie paski. Cebulę posiekaj w piórka. Wszystkie składniki dodaj do kapusty, wraz z wcześniej przygotowanymi jajkami.
Teraz zrób sos. Majonez wymieszaj z musztardą, sosem sojowym, solą i pieprzem. Na koniec wyciśnij odrobinę soku z cytryny. Całość ponownie wymieszaj i dodaj do surówki, łącząc z pozostałymi składnikami. Tuż przed podaniem posiekaj koperek i udekoruj sałatkę przed podaniem.