Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pełna witamin surówka z młodych warzyw z dodatkiem sosu jogurtowo-cytrynowego. Doskonała do obiadu ale równie dobrze sprawdza się do dań z grilla:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę /możemy zetrzeć na tarce o dużych oczkach ale ja wolę jak można coś chrupnąć:)/. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę dokładnie myjemy a następnie kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Sos: jogurt naturalny mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Wszystkie warzywa przekładamy do salaterki, polewamy przygotowanym sosem i mieszamy.