Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasternak przypomina pietruszkę wyglądem, smakiem w żadnym wypadku. Rośnie bardzo duży, jest wydajny i też bogaty we wszystko dobre dla naszego zdrowia. Uwielbiam puree z niego, ale do obiadu surówka warzywna z pasternakiem w roli głównej również się sprawdza. Jest delikatna i lekko słodka.
nożyk i tarka
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 28
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 499
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1540
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 28
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 499
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1540
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 163
Składniki
Przygotuj sos jogurtowy: Wymieszaj jogurt z miodem, cytryną, solą i pieprzem do smaku.
Obierz warzywa i jabłka. Pasternak i jabłka zetrzyj na grubych oczkach tarki. Od razu wrzuć do miski z sosem jogurtowym, żeby nie ściemniały i wymieszaj, dodaj poszatkowaną natkę pietruszki, sprawdź czy nie doprawić jeszcze solą i pieprzem. W zasadzie to już koniec - surówka gotowa. ale.. Można ją urozmaicić dodając marchewkę czy selera startą na drobnych oczkach tarki.
Wymieszaną należy schłodzić, żeby się smaki przegryzły, marchewką wygląda kolorowiej. Jak wyszło za dużo, drugim dniu jest nadal pyszna. Smacznego !