Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z sałaty lodowej, kilku warzyw i sosu musztardowo-miodowego. Pyszny dodatek do dań obiadowych i mięs lub jako lekka przekąska.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 226
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 332
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4068
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 226
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 332
Składniki
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy: paprykę w kostkę, rzodkiewki na ćwiartki lub w pół plastry a cebulę w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki. Musztardę dijon mieszamy z musztardą francuską, olejem, sokiem z cytryny, miodem, solą, pieprzem i szczyptą chili /- nie jest konieczne ale fajnie podkręci smak/. Przygotowanym sosem polewamy surówkę, mieszamy i odstawiamy by "smaki się przegryzły".