Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z sałaty lodowej, kilku warzyw i sosu musztardowo-miodowego. Pyszny dodatek do dań obiadowych i mięs lub jako lekka przekąska.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 363
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 125
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 363
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 125
Składniki
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa kroimy: paprykę w kostkę, rzodkiewki na ćwiartki lub w pół plastry a cebulę w drobną kostkę. Natkę drobno siekamy. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki. Musztardę dijon mieszamy z musztardą francuską, olejem, sokiem z cytryny, miodem, solą, pieprzem i szczyptą chili /- nie jest konieczne ale fajnie podkręci smak/. Przygotowanym sosem polewamy surówkę, mieszamy i odstawiamy by "smaki się przegryzły".