Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna surówka pasująca zarówno do obiadu z ziemniakami jak i mięsa czy kiełbasek z grilla:) Dzięki marchewce ma lekko słodki smak, dzięki rzodkiewce jest chrupiąca a pomidor zapewnia jej soczystość:) Warto wypróbować:)
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 316
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1382
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 316
Składniki
Por /wykorzystałam biała część jak i kawałek zielonych liści/ dokładnie oczyszczamy i kroimy w pół plasterki. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki, kostkę lub pół plastry. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Olej, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier mieszamy, polewamy surówkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans by smaki się przegryzły.