Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli smakują nam surówki podawane w chińskich knajpkach to zróbmy je w domu. To wcale nie jest trudne.. Dzisiaj proponujemy kapustę pekińską z marchewką i czerwoną papryką jak „od Chińczyka”.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18361
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 114
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18361
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 583
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w paseczki. Przekładamy warzywa do dużej miski i dokładnie mieszamy .
Ocet oraz olej wlewamy na patelnię. Dodajemy cukier, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie podgrzewamy całość stale mieszając, aż cukier i sól się rozpuszczą. Zalewa powinna być gorąca, ale nie można jej zagotować. Gorącą zalewę przelewamy do miski z kapustą i dokładnie łączymy z warzywami. Na koniec uciskamy warzywa łyżką i odstawiamy na 1/2 godziny do przegryzienia się. Dobrze jest ze dwa razy kapustę lekko przemieszać. Surówkę jak „od Chińczyka” z kapusty pekińskiej można jeść też od razu, ale schłodzona będzie smaczniejsza.