Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje do dań mięsnych ale równie dobrze może być przekąską zaspakajającą mały głód.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10668
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4781
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10668
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13036
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4781
Składniki
Grejpfruta obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i zdejmujemy białą błonkę, kroimy. Plastry ananasa kroimy w kostkę. Śliwki drylujemy i także kroimy w kostkę. Paprykę i jabłko myjemy, oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, oprószamy szczyptą soli i mieszamy. Sok z cytryny, zalewę z ananasa i olej mieszamy i polewamy sałatkę. Mieszamy. Ewentualnie możemy dodać cukier.