Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje do dań mięsnych ale równie dobrze może być przekąską zaspakajającą mały głód.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Składniki
Grejpfruta obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki i zdejmujemy białą błonkę, kroimy. Plastry ananasa kroimy w kostkę. Śliwki drylujemy i także kroimy w kostkę. Paprykę i jabłko myjemy, oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, oprószamy szczyptą soli i mieszamy. Sok z cytryny, zalewę z ananasa i olej mieszamy i polewamy sałatkę. Mieszamy. Ewentualnie możemy dodać cukier.