Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta lekka surówka „Panna na wydaniu” jest kwintesencją świeżości i dobrego smaku. Będzie idealna dla tych, którzy cenią sobie zdrowe i kolorowe dania. Jej kompozycja bazuje na różnorodnej, chrupiącej sałacie, orzeźwiającym ogórku, pikantnych rzodkiewkach i słodkiej kukurydzy. Dodatek ziaren sezamu nadaje tej sałatce orientalnego aromatu, a lekki dressing podkreśla świeżość składników. Sałatkę możesz serwować samodzielnie lub jako dodatek do dowolnego dania obiadowego.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Sałatę dokładnie umyj, osusz i porwij liście na mniejsze kawałki. Ogórki i rzodkiewki także dokładnie umyj i odetnij końcówki. Rzodkiewki pokrój na ćwiartki lub ósemki, a ogórki posiekaj w plasterki. Pozostaw ogórki ze skórką, a uzyskasz większą chrupkość. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
W szklance wymieszaj olej z miodem i octem jabłkowym, a nawet energicznie ubij widelcem, aby uzyskać emulsyjną konsystencję. Możesz doprawić solą i czarnym pieprzem. Przelej sos do sałatki, dokładnie wymieszaj i podawaj od razu lub włóż do lodówki do schłodzenia.
Gotową surówkę „Panna na wydaniu” wymieszaj przed serwowaniem, przełóż na talerz i posyp ziarnami sezamu.