Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dużą ilością dodatków i smaków: kwaśnym kiszonym ogórkiem, słodkim jabłkiem, chrupiącymi orzechami, delikatną marchewką i suszonymi śliwkami.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10678
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6153
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13040
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4786
Składniki
Por obieramy, dokładnie wypłukujemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Ogórek kiszony kroimy w małą kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i razem ze śliwkami kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy. Do małego słoiczka wlewamy olej, wodę i sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie potrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.