Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dużą ilością dodatków i smaków: kwaśnym kiszonym ogórkiem, słodkim jabłkiem, chrupiącymi orzechami, delikatną marchewką i suszonymi śliwkami.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Por obieramy, dokładnie wypłukujemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Ogórek kiszony kroimy w małą kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i razem ze śliwkami kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy. Do małego słoiczka wlewamy olej, wodę i sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie potrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.