Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dużą ilością dodatków i smaków: kwaśnym kiszonym ogórkiem, słodkim jabłkiem, chrupiącymi orzechami, delikatną marchewką i suszonymi śliwkami.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 28
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 154
Składniki
Por obieramy, dokładnie wypłukujemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Ogórek kiszony kroimy w małą kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i razem ze śliwkami kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy. Do małego słoiczka wlewamy olej, wodę i sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie potrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.