Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z dużą ilością dodatków i smaków: kwaśnym kiszonym ogórkiem, słodkim jabłkiem, chrupiącymi orzechami, delikatną marchewką i suszonymi śliwkami.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 96
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 209
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 96
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 209
Składniki
Por obieramy, dokładnie wypłukujemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie plasterki. Ogórek kiszony kroimy w małą kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i razem ze śliwkami kroimy w drobną kostkę. Orzechy włoskie drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy. Do małego słoiczka wlewamy olej, wodę i sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie potrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.