Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka selerowa z orzechami

Przepis dnia 2018-10-05
Surówka selerowa z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2240

Dodano:

Odsłon: 15991

Bardzo smaczna i aromatyczna surówka na bazie korzenia selera, z dodatkiem jabłka i orzechów. Polecam ją szczególnie do dań z drobiu.

Składniki

  • Korzeń selera - 1/2 średniej sztuki
  • Jabłko, najlepiej lekko kwaśne - 1 sztuka
  • Orzechy włoskie - 6-7 połówek
  • Sok z cytryny - ok. 1,5 łyżeczki
  • Majonez - 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler dokładnie obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie skropić sokiem z cytryny (zapobiegnie to ciemnieniu selera).

  2. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z selerem.

  3. Orzechy lekko posiekać, dodać do surówki i połączyć całość z majonezem. Doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń