Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiosny na talerzu:) Smaczna surówka z młodych warzyw: kapusty, rzodkiewki i kalarepy oraz zieleniny: koperku i natki pietruszki. Prosto, smacznie i zdrowo:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25968
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3374
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1428
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25968
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3374
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1428
Składniki
Kapustę szatkujemy, solimy, ugniatamy rękoma i odstawiamy do czasu aż puści sok. Rzodkiewki dokładnie szorujemy a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kalarepę obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek i natkę drobno kroimy. Kapustę odciskamy z soku i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy olej i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na kwadrans.