Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli, marchewki, jabłka i czerwonej papryki, posypana natką, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 436
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16897
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 409
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 436
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16897
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 409
Składniki
Obie kapusty obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściły sok i zmiękły). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę oraz starte na grubych oczkach marchew i jabłko. Na koniec posypujemy warzywa posiekaną natką.
Teraz przyprawiamy surówkę.
Warzywa polewamy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy cukrem, solą oraz odrobiną pieprzu. Całość porządnie mieszamy.
Prosta, błyskawiczna surówka z kapusty białej i czerwonej gotowa!