Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli, marchewki, jabłka i czerwonej papryki, posypana natką, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 219
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 113
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 132
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 219
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 113
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 132
Składniki
Obie kapusty obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściły sok i zmiękły). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę oraz starte na grubych oczkach marchew i jabłko. Na koniec posypujemy warzywa posiekaną natką.
Teraz przyprawiamy surówkę.
Warzywa polewamy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy cukrem, solą oraz odrobiną pieprzu. Całość porządnie mieszamy.
Prosta, błyskawiczna surówka z kapusty białej i czerwonej gotowa!