Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli, marchewki, jabłka i czerwonej papryki, posypana natką, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9971
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1772
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 9971
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1772
Składniki
Obie kapusty obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściły sok i zmiękły). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę oraz starte na grubych oczkach marchew i jabłko. Na koniec posypujemy warzywa posiekaną natką.
Teraz przyprawiamy surówkę.
Warzywa polewamy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy cukrem, solą oraz odrobiną pieprzu. Całość porządnie mieszamy.
Prosta, błyskawiczna surówka z kapusty białej i czerwonej gotowa!