Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna surówka z kapusty, cebuli, marchewki, jabłka i czerwonej papryki, posypana natką, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Składniki
Obie kapusty obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściły sok i zmiękły). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę oraz starte na grubych oczkach marchew i jabłko. Na koniec posypujemy warzywa posiekaną natką.
Teraz przyprawiamy surówkę.
Warzywa polewamy olejem, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy cukrem, solą oraz odrobiną pieprzu. Całość porządnie mieszamy.
Prosta, błyskawiczna surówka z kapusty białej i czerwonej gotowa!