Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty i pora

Surówka z białej kapusty i pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 964 Ocena: 20115

Dodano:

Odsłon: 6271

Surówki z kapusty i pora często goszczą na moim stole. Smaczna soczysta i lekko chrupiąca.

Składniki

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 por
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • świeży koperek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty i pora

Przygotowanie

  1. Kapustę drobniutko szatkujemy, przekładamy do miski, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy ręką.
    Pora dokładnie myjemy, kroimy w pół talarki i przelewamy wrzątkiem, by nieco zmiękł.
    Jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki.
    Marchew na drobnych oczkach.
    Składniki na surówkę łączymy ze sobą, skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Dodajemy majonez, jogurt i doprawiamy do smaku pieprzem i ew. solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń