Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 771 Ocena: 15041

Dodano:

Odsłon: 124

Surówka jest pyszna zarówno do obiadu jak i do pudełka na drugie śniadanie.

Składniki

  • kapusta 1/2 główki
  • pęczek rzodkiewek
  • marchewki 2 sztuki
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • oliwa 3 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sól, pieprz, 1-2 łyżki cukru
  • natka pietruszki kilka gałązek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej kapusty i rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Kapustę cieniutko szatkujemy, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy ręką.
    Marchew i cebulę ścieramy na dużych oczkach tarki.
    Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dodajemy do kapusty.
    Natkę siekamy wsypujemy do reszty składników.
    Olej mieszamy z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i jedną łyżką cukru, zalewamy surówkę.
    Ewentualnie możemy doprawić cukrem, pieprzem lub solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń