Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka jest pyszna zarówno do obiadu jak i do pudełka na drugie śniadanie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Składniki
Kapustę cieniutko szatkujemy, posypujemy szczyptą soli i lekko wygniatamy ręką. Marchew i cebulę ścieramy na dużych oczkach tarki. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dodajemy do kapusty. Natkę siekamy wsypujemy do reszty składników. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i jedną łyżką cukru, zalewamy surówkę. Ewentualnie możemy doprawić cukrem, pieprzem lub solą.