Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6032
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6032
Składniki
Kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać. W garnku zagotować wodę z octem, olejem, cukrem i solą. Do gorącej zaprawy włożyć warzywa i dokładnie kilka razy wymieszać. Wystudzić. Zimną surówkę przełożyć do słoików i wstawić do lodówki. Jeśli zostanie na dnie reszta zaprawy, to też przelać do słoika. Sięgać posurówkę zależnie od potrzeb. Może być do obiadu, może być na kanapkę. Pasuje do mięsa, do ryby, do ziemniaków, ryżu, kaszy. Smacznego