Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, polecam.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 148
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1367
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 98
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 148
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1367
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 98
Składniki
Kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać. W garnku zagotować wodę z octem, olejem, cukrem i solą. Do gorącej zaprawy włożyć warzywa i dokładnie kilka razy wymieszać. Wystudzić. Zimną surówkę przełożyć do słoików i wstawić do lodówki. Jeśli zostanie na dnie reszta zaprawy, to też przelać do słoika. Sięgać posurówkę zależnie od potrzeb. Może być do obiadu, może być na kanapkę. Pasuje do mięsa, do ryby, do ziemniaków, ryżu, kaszy. Smacznego