Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka z białej kapusty z marchwią, jabłkiem, kiszonym ogórkiem i zieleniną. Odrobiny pikantnego smaku dodaje czosnek /kiszony z ogórkami/ oraz tradycyjne przyprawy.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 26
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 35
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 349
Składniki
Białą kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujem /usuwając głąb i twarde części/. Następnie zasypujemy jedną łyżką soli, mieszamy, ugniatamy rękoma i odstawiamy na 30 min.Po tym czasie odciskamy sok. Marchew i czosek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Obrane jabłko i ogórki kiszone /ze skórką/ ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy drobno posiekaną natkę i koperek oraz olej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. Jeśli wolimy bardziej wyraziste smaki możemy dodać więcej ogórków kiszonych lub czosnku.