Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa do zrobienia, smaczna i zdrowa surówka obiadowa, pasująca do większość dań mięsnych.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 332
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 332
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam ją i odstawiłam na 15 minut. Dzięki temu kapusta zmięknie. Jeśli używamy młodej kapusty, to nie jest to konieczne. Kukurydzę konserwową odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno pokroiłam. Użyłam jasnozielonej części pora (tej pośredniej między białą częścią a zielonymi liśćmi). Jabłko obrałam, usunęłam gniazdo nasienne i starłam je na tarce na grubych oczkach. Wszystkie wymienione składniki przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek, olej, sok z cytryny i cukier. Przyprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszałam. Surówkę można podawać od razu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to idealny dodatek do dań mięsnych, lub samodzielna przekąska.