Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa do zrobienia, smaczna i zdrowa surówka obiadowa, pasująca do większość dań mięsnych.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8705
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8705
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Składniki
Kapustę starłam na tarce na grubych oczkach. Posoliłam ją i odstawiłam na 15 minut. Dzięki temu kapusta zmięknie. Jeśli używamy młodej kapusty, to nie jest to konieczne. Kukurydzę konserwową odsączyłam na sicie z zalewy. Pora drobno pokroiłam. Użyłam jasnozielonej części pora (tej pośredniej między białą częścią a zielonymi liśćmi). Jabłko obrałam, usunęłam gniazdo nasienne i starłam je na tarce na grubych oczkach. Wszystkie wymienione składniki przełożyłam do miski. Dodałam posiekany koperek, olej, sok z cytryny i cukier. Przyprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszałam. Surówkę można podawać od razu, lub schłodzić dodatkowo w lodówce. Taka surówka to idealny dodatek do dań mięsnych, lub samodzielna przekąska.