Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka z białej kapusty i marchewki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Pół małej główki kapusty pokroić w cienkie paseczki. Na grubych oczkach zetrzeć jedną średnią marchewkę. Całość wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Przed dodaniem oleju można surówkę lekko ubić (drewnianym tłuczkiem lub chochelką do zupy), jeśli nie ma czasu, by odstała ona i zmiękła w lodówce.