Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2585

Dodano:

Odsłon: 126

Biała rzodkiew ma sporo witamin, warto więc sięgnąć po nią teraz, w okresie jesiennym ,zwłaszcza, że przygotowana z niej surówka jest bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 biała rzodkiew (raczej większa)
  • 1 marchewka
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyzka majonezu
  • sól, pieprz cytrynowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka

Przygotowanie

  1. Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na drobnej tarce, posolić, odstawić na 15 minut i odlać wodę. Dodać startą marchewkę i jabłko, wszystko razem wymieszać, dodać jogurt i majonez. Doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Świetny dodatek do obiadu, a robi się go chwilkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń