Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej rzodkwii

Surówka z białej rzodkwii

Autor:

Przepisów i artykułów: 818 Ocena: 16875

Dodano:

Odsłon: 1192

Okrągła rzodkiew w przeciwieństwie do podłużnej kuzynki jest przepyszna pod każdą postacią i bardzo łatwa w przygotowaniu.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej rzodkwii

Przygotowanie

  1. Rzepę starłam na zapałkę na mandolinie, można pokroić jak się chce bo pod każdą postacią smakuje. Jest słodkawa, bez ostrości.
    Ogórka umyłam i "przejechałam" po nim zębami widelca i pokroiłam w plasterki. Szczypior pokroiłam.
    Bezpośrednio przed podaniem skropiłam olejem, sokiem z cytryny i solą. Od razu trzeba podawać. Pozostawiona choćby na chwilę puści sok i smak się rozmyje a rzepa sflaczeje.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń