Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka obiadowa z małej ilości składników: buraczki /gotowane lub pieczone/, marchew, jabłko, olej i przyprawy.Smaczny i zdrowy dodatek do dań mięsnych:)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ugotowane lub upieczone buraczki studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Do salaterki przekładamy marchew i jabłko, dodajemy olej, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny i mieszamy. Na koniec dodajemy starte buraczki i ponownie mieszamy - dodane na końcu buraczki, lekko przemieszane z pozostałymi składnikami nie zabarwią sałatki tak mocno na czerwono.