Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest także smaczna jako samodzielne danie czy przystawka. W przypadku marchwi i buraka, to połączenie jest zawsze trafione. Warzywa te stanowią bowiem bombę witaminową, a dodatkowo są smaczne. Warto też zwrócić uwagę na odżywcze właściwości marchwi i buraka. Buraki są źródłem witaminy C, witamin z grupy B, a także potasu, magnezu, wapnia, cynku i żelaza. Natomiast marchew zawiera witaminy A, C, D, E oraz witaminy z grupy B, do tego wapń, magnez, fosfor, żelazo, miedź, jod, cynk i potas.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1087
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 59
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1087
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 59
Składniki
Umyj i drobno poszatkuj kapustę. Obierz marchewki i buraki. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie warzywa przełóż do jednej miski i wymieszaj ze sobą.
Umyj koperek i pietruszkę, a następnie je drobno posiekaj. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
W małej miseczce przygotuj dressing. W tym celu połącz ze sobą oliwę, z sokiem z cytryny, z miodem i czosnkiem. Dressing dodaj dopiero przed podaniem surówki. Wtedy też dopraw ją solą i pieprzem do smaku i wymieszaj wszystkie warzywa z koprem, pietruszką i sosem.