Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka idealna do każdego obiadu. może nie wygląda zbyt pięknie, ale gwarantuje że jest pyszna.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6021
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3394
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17791
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 91
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3110
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6021
Cześć :-) Dzisiaj podrzucam pyszne krążki paprykowe z mięsem mielonym, jeżeli...
Odsłon: 3394
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17791
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 91
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 3110
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości (około godziny), po czym wystudzone obieramy i ścieramy na tarce. Jabłka również obieramy, wydłubujemy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy, skrapiamy łyżeczką octu, dodajemy dwie/trzy łyżki oleju oraz dwie szczypty kminku, w zależności czy lubimy, możemy dać więcej.