Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka idealna do każdego obiadu. może nie wygląda zbyt pięknie, ale gwarantuje że jest pyszna.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 304
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1303
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 304
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1303
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości (około godziny), po czym wystudzone obieramy i ścieramy na tarce. Jabłka również obieramy, wydłubujemy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy, skrapiamy łyżeczką octu, dodajemy dwie/trzy łyżki oleju oraz dwie szczypty kminku, w zależności czy lubimy, możemy dać więcej.