Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki ze słoika do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. Jesienią i w zimie jedna z najsmaczniejszych surówek, do tego prosta i szybka.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Buraki ze słoiczka przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny (ostrożnie z cytryną, bo buraczki były zakwaszane), solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej. Surówka z buraków gotowa!
Przepis na tarte buraki do spiżarni: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-tarte-buraki-na-zime,1981276,walek.html