Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka do zrobienia surówka z cukinii. Idealny dodatek do dan obiadowych. Zdrowa i pełna smaku. Bardzo ja Wam polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
Cukinie umyć, odciąć z niej końcówki i za pomocą obieraczki do warzyw pociąć ja na wstążeczki. Cukinię przełożyć do miski i zasypać solą. Dobrze wymieszać i odstawić na bok na 15 minut. Po tym czasie odlać sok, który wypuściła cukinia.
Z reszty składników przygotować zalewę: chilli drobno posiekać, czosnek zetrzeć na tarce i posiekać koperek. Wszystkie te składniki dodać do oliwy wymieszanej z miodem i octem. Wymieszać i doprawić do smaku. Zalewą zalać cukinie i delikatnie wymieszać. Podawać schłodzoną. Smacznego!