Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do mięsnego obiadu jak znalazł, ale nie tylko mięsnego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Składniki
Cykorie opłukałem, osuszyłem. Wykroiłem głąby i brzydkie liście z zewnątrz. Pokroiłem na kawałki. Jabłka obrałem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne i pokroiłem w dość grubą w kostkę. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Orzechy zrumieniłem na suchej patelni. Sos: składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszałem. Do salaterki włożyłem cykorie, jabłka i orzechy, polałem sosem i delikatnie wymieszałem. Udekorowałem posiekanym szczypiorkiem.