Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą i soczystą surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i kiszonego ogórka. Prosty i szybki sposób na zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu.
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 49
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 298
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 975
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 633
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 49
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 298
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 975
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 633
Składniki
Czerwoną kapustę parzymy wrzątkiem, a następnie szatkujemy ją na małe kawałki. Jabłko, marchewki i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy wszystko sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Następnie dodajemy posiekną natkę pietruszki, drobno pokrojoną cebulę, jogurt naturalny, delikatny majonez, doprawiamy całość solą, pieprzem, cukrem brzozowym oraz mielonym kminkiem i dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)