Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama kapusta Jest niskokaloryczna w 100 g ma zaledwie 40 kcal. Witaminy C tyle w niej, co w cytrynie Tylko jeść.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16809
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16809
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23591
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie. Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ). Sos. Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą. Gotowym sosem polej surówkę najlepiej na godzinę przed podaniem.