Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama kapusta Jest niskokaloryczna w 100 g ma zaledwie 40 kcal. Witaminy C tyle w niej, co w cytrynie Tylko jeść.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie. Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ). Sos. Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą. Gotowym sosem polej surówkę najlepiej na godzinę przed podaniem.