Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama kapusta Jest niskokaloryczna w 100 g ma zaledwie 40 kcal. Witaminy C tyle w niej, co w cytrynie Tylko jeść.
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5773
Pieczeń z karkówki to idealny pomysł na obiad, ale nie tylko. Na zimno smakuj...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 5773
Pieczeń z karkówki to idealny pomysł na obiad, ale nie tylko. Na zimno smakuj...
Odsłon: 254
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie. Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ). Sos. Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą. Gotowym sosem polej surówkę najlepiej na godzinę przed podaniem.