Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sama kapusta Jest niskokaloryczna w 100 g ma zaledwie 40 kcal. Witaminy C tyle w niej, co w cytrynie Tylko jeść.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1157
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1157
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13197
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie. Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ). Sos. Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą. Gotowym sosem polej surówkę najlepiej na godzinę przed podaniem.