Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 553 Ocena: 11130

Dodano:

Odsłon: 1466

Z octem malinowym kapusta robi się wyjątkowo delikatna i aromatyczna.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepraszam za nie ostre zdjęcie.

    Poszatkowałam kapustę na mandolinie na bardzo cienko.
    Jabłko poszatkowałam na zapałkę, a cebulę na plasterki. Użyłam tylko połowę szalotki bo jej smak i tak będzie wyraźny.

    Przełożyłam składniki do miski. Dodałam ocet malinowy.

    https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-ocet-malinowy,174897,fafiatko.html

    Można użyć inny lekki ocet. Dodałam oliwę. Kapustę lekko posoliłam i dodałam natkę pietruszki.

    Najlepiej surówkę przygotować co najmniej na godzinę przed obiadem, kapusta musi zmięknąć.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 29 listopada Takie klasyczne polaczenie z jablkiem i delikatnym owocowym octem jest najlepsze. Lubie ja nawet solo, jako przekaske :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 listopada Znam, robię, lubię :) Ideał do obiadu, choć zdarza się podjadać samą ;) Mniam, mniam :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 26 listopada Robię dziś do obiadu :) Uwielbiam czerwoną kapustkę:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń