Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14239

Dodano:

Odsłon: 12722

Z octem malinowym kapusta robi się wyjątkowo delikatna i aromatyczna.
Reklama
Reklama
Surówka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Przepraszam za nie ostre zdjęcie.

    Poszatkowałam kapustę na mandolinie na bardzo cienko.
    Jabłko poszatkowałam na zapałkę, a cebulę na plasterki. Użyłam tylko połowę szalotki bo jej smak i tak będzie wyraźny.

    Przełożyłam składniki do miski. Dodałam ocet malinowy.

    https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-ocet-malinowy,174897,fafiatko.html

    Można użyć inny lekki ocet. Dodałam oliwę. Kapustę lekko posoliłam i dodałam natkę pietruszki.

    Najlepiej surówkę przygotować co najmniej na godzinę przed obiadem, kapusta musi zmięknąć.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń