Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna surówka z serii szybkich dodatków do obiadu. Chrupiąca, słodko -kwaśna, pełna witamin, pyszna!
Pizza z figami i serem pleśniowym Dzień dobry kochani Dziś naszło mnie na...
Odsłon: 14
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 34
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 633
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 83
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 324
Pizza z figami i serem pleśniowym Dzień dobry kochani Dziś naszło mnie na...
Odsłon: 14
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 34
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 633
Dzisiaj placki przygotowane w thermomixie, placki proste, szybkie w przygotow...
Odsłon: 83
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 324
Składniki
Ponieważ czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu posolić i lekko wycisnąć w rękach (zmorzyć). Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza.
Czerwoną kapustę szatkujemy cienko, dodatkowo trochę ją przesiekajmy. Następnie solimy kapustę dużą szczyptą soli i mocno wyciskamy w rękach, aby puściła sok. Przekładamy tak przygotowaną kapustę do dużej miski.
Pozostałe warzywa myjemy, obieramy. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek kroimy drobno. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Tak przygotowane warzywa łączymy z kapustą i mieszamy.
Polewamy surówkę olejem, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Mieszamy całość, odstawiamy na 15 minut, aby nabrała mocy!
Surówka z czerwonej kapusty gotowa!