Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niektórych rejonach kraju taką surówkę podaje się podczas świąt. Jest tak smaczna, że warto się nią delektować częściej.
tarka o grubym oczku
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6144
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6144
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Poszatkowaną kapustę gotuje się u ulubionego stopnia miękkości. około 30-40 minut z kwaskiem cytrynowym. Wtedy nie straci koloru. Po wyłączeniu ognia dodaje się posiekaną cebulę i w ten sposób ją się zaparza. Gdy całość ostygnie, kapustę odcedza się, dodaje się starte na grubym oczku jabłko i całość doprawia się solą, cukrem i pieprzem. Plus olej.
Smacznego :)