Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W niektórych rejonach kraju taką surówkę podaje się podczas świąt. Jest tak smaczna, że warto się nią delektować częściej.
tarka o grubym oczku
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Poszatkowaną kapustę gotuje się u ulubionego stopnia miękkości. około 30-40 minut z kwaskiem cytrynowym. Wtedy nie straci koloru. Po wyłączeniu ognia dodaje się posiekaną cebulę i w ten sposób ją się zaparza. Gdy całość ostygnie, kapustę odcedza się, dodaje się starte na grubym oczku jabłko i całość doprawia się solą, cukrem i pieprzem. Plus olej.
Smacznego :)