Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i żurawiną

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 818

Dziś przedstawię Wam bardzo szybki i smaczny przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem słodkiego jabłka oraz żurawiny. Chrupiąca, słodka i bardzo smaczna surówka, która będzie idealnym dodatkiem do np. wielkanocnego obiadu.

Składniki

  • 1/4 główki czerwonej kapusty, drobno posiekanej
  • 1 winne, twarde jabłko – starte na tarce o grubych oczkach
  • garść suszonej żurawiny
  • oliwa
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy o pozostawiamy w lodówce na około 10 minut aby składniki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń