Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna surówka do obiadu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5682
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8897
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7963
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5462
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5682
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8897
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7963
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5462
Składniki
Ponieważ czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu zaparzyć wrzątkiem. Kapusta zmięknie i będzie delikatniejsza. Czerwoną kapustę szatkujemy. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy do wrzątku poszatkowaną kapustę. Nie gotujemy jej, tylko trzymamy we wrzątku 1-2 minuty. Następnie odcedzamy i przelewamy na sitku zimną wodą. Odstawiamy do odcieknięcia. Kapusta trochę zmieni kolor-wyblaknie, dlatego skrapiamy ją sokiem z cytryny. Po dodaniu soku z cytryny odzyska swój piękny kolor.
Pozostałe warzywa myjemy, obieramy i rozdrabniamy. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z płynu. Przygotowane warzywa łączymy z kapustą i mieszamy.
Majonez, jogurt i musztardę Przekładamy do miseczki, przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Mieszamy i gotowym sosem polewamy surówkę. Posypujemy posiekaną natką. Surówka z czerwonej kapusty gotowa!