Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na całego, w końcu... Lekkie, kolorowe surówki są teraz bardzo na czasie, zachwycają smakami i kolorami, taką wiosenną świeżością. Dzisiaj proponuję Wam mix sałat z jarmużem, pomarańczą i solonymi orzeszkami. Dietetyczna i bardzo smaczna mieszanka.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 59
Składniki
Sałatę i jarmuż opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie. Pomarańcze obrać, pokroić w drobne kawałeczki. W miarę możliwości usunąć jak najwięcej białych błonek. W misce wymieszać sałatę, jarmuż, pomarańcze i orzeszki ziemne. Całość doprawić do smaku mielonym pieprzem. Jeżeli surówka wydaje Wam się zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek. Ja nie dodawałam, zastąpił ją sok wydzielający się z pomarańczy. Surówkę możemy podawać z ryżem i mięsem lub zajadać z pieczywem razowym.
Smacznego.