Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa smaczna i zdrowa , zawiera witaminy z grupy B witaminę C , A . Bogata jest również w magnez , żelazo , potas , wapń i miedź . Dodając marchew i jabłko zwiększamy jeszcze wartości odżywcze takiej surówki .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Kalarepę umyłam , odkroiłam tylko grube kawałki skórki , te gdzie wyrastały liście . Przekroiłam na pół i starłam na grubych oczkach . Na grubych oczkach starłam również obrane jabłko , natomiast obraną marchew starłam na oczkach drobnych . Dodaję śmietanę oraz majonez , mieszam i całość doprawiam do smaku solą i pieprzem . Doskonała do duszonych mięs , kotletów a nawet na przegryzkę do kanapek . Polecam Małgośka w Kuchni