Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa smaczna i zdrowa , zawiera witaminy z grupy B witaminę C , A . Bogata jest również w magnez , żelazo , potas , wapń i miedź . Dodając marchew i jabłko zwiększamy jeszcze wartości odżywcze takiej surówki .
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 736
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 736
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 93
Składniki
Kalarepę umyłam , odkroiłam tylko grube kawałki skórki , te gdzie wyrastały liście . Przekroiłam na pół i starłam na grubych oczkach . Na grubych oczkach starłam również obrane jabłko , natomiast obraną marchew starłam na oczkach drobnych . Dodaję śmietanę oraz majonez , mieszam i całość doprawiam do smaku solą i pieprzem . Doskonała do duszonych mięs , kotletów a nawet na przegryzkę do kanapek . Polecam Małgośka w Kuchni