Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka z kalarepy idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Niesamowicie smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników. Zobaczcie, jakie to proste!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2545
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2545
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 228
Składniki
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Koperek płuczemy i szatkujemy. Składniki przekładamy do miski, dodajemy ocet, odrobinę cukru i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Orzeszki prażymy na suchej patelni przez 2-3 minuty do momentu, aż się zarumienią. Prażonymi orzeszkami posypujemy surówkę.
Przed podaniem surówkę z kalarepy chłodzimy w lodówce.