Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca surówka z kalarepy idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Niesamowicie smaczna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych składników. Zobaczcie, jakie to proste!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 342
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Składniki
Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Koperek płuczemy i szatkujemy. Składniki przekładamy do miski, dodajemy ocet, odrobinę cukru i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Orzeszki prażymy na suchej patelni przez 2-3 minuty do momentu, aż się zarumienią. Prażonymi orzeszkami posypujemy surówkę.
Przed podaniem surówkę z kalarepy chłodzimy w lodówce.