Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wielu składników, a dodatek oleju lnianego podwyższa wartość odżywczą. Sprawdź przepis!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Kapustę pekińską umyj pod bieżącą wodą, osusz, a następnie poszatkuj w cienkie paski. Przełóż do dużej miski i dodaj rukolę. Pomidory pokrój w plasterki, a następnie jeszcze na pół. Cebulę posiekaj dość drobno. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Ogórek posiekaj w plasterki, nie trzeba go obierać. Dodaj wszystkie składniki do miski, zamieszaj.
Połącz olej lniany z musztardą i solą. Dodaj do sałatki. Posiekaj teraz szczypior i połącz całość.
Tuż przed podaniem dopraw świeżo mielonym pieprzem.