Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka to podstawa każdego mojego obiadu ;) Nie wyobrażam go sobie bez co najmniej jednej. Bardzo często do surówek wykorzystuję kapusty. Są niedrogie, smaczne zarówno na ciepło, zimno, jak również surowe lub gotowane. W dodatku pasuje do nich prawie wszytko.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11880
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16173
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5144
Składniki
Kapustę czerwoną drobno szatkujemy. Możemy ją sparzyć, ale nie jest to konieczne. Żeby sparzyć kapustę przekładamy ją na sitko i przelewamy gorącą wodą, następnie pozostawiamy ją do odcieknięcia.
Marchewki i jabłka obieramy, z jabłek dodatkowo wycinamy gniazda nasienne. Ścieramy je razem z marchewką na tarce (u mnie na średnich oczkach).
Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego ;)