Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka to podstawa każdego mojego obiadu ;) Nie wyobrażam go sobie bez co najmniej jednej. Bardzo często do surówek wykorzystuję kapusty. Są niedrogie, smaczne zarówno na ciepło, zimno, jak również surowe lub gotowane. W dodatku pasuje do nich prawie wszytko.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47858
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165720
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47858
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165720
Składniki
Kapustę czerwoną drobno szatkujemy. Możemy ją sparzyć, ale nie jest to konieczne. Żeby sparzyć kapustę przekładamy ją na sitko i przelewamy gorącą wodą, następnie pozostawiamy ją do odcieknięcia.
Marchewki i jabłka obieramy, z jabłek dodatkowo wycinamy gniazda nasienne. Ścieramy je razem z marchewką na tarce (u mnie na średnich oczkach).
Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego ;)