Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie powstała jako dodatek do hamburgerów, ale z powodzeniem sprawdzi się jako prosta i smaczna surówka do obiadu.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 309
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2457
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4803
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 106
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1570
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 309
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2457
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4803
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 106
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1570
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy gorącą wodą. Można powiedzieć, że jest to pewna forma blanszowania, po mojemu :) Czekamy, aż woda trochę przestygnie, wówczas odciskamy kapustę. W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca i surowa, ale jednocześnie nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez żołądek niż ta, która wodą nie została potraktowana. Oczywiście można ten etap z wodą pominąć i zwyczajnie dodać resztę składników do poszatkowanej, całkiem surowej kapusty. W zależności, co kto lubi i co może jeść. Tyle o kapuście, czas na przygotowanie pozostałych warzyw. Marchew i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, dodajemy oliwę oraz pozostałe przyprawy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na godzinę do lodówki, aby smaki w niej zawarte dobrze się przeniknęły. Smacznego.